The Briland Modem
Online News & Information for North Eleuthera and Harbour Island, Bahamas
(It's much better in the Out Islands.)

Briland News Link (click)

 
NEWSWORTHY

 

roots

briland

marketplace

 

 

gallery

Exceptional Educational Outreach (Bahamas)

got questions?

 

"Briland sweet, eh?"

Coconut Notes
Review the earliest days of the Board [1999-2002]

Click the Ocean Button to sign in and post to the board.

A one-time registration is required, and your new ID will be automatically recognized the next time that you login.

Click Here to Post a New Topic
To Respond to a Posted Message,
Click the Message

You A True-True Bahamian? Take Our Quiz!
Click here to return to the subject menu.Click here to search the forum.
Page 1 of 1Total of 5 messages
Posted by:Jun 12th 2008, 08:14:20 am
smittyI missed them all. I be Groupa bait..
Posted by:Jun 12th 2008, 05:10:31 am
kristiI missed 3, 9, and 15. I am a true Bahamian at heart!!
Posted by:Jun 11th 2008, 10:07:33 pm
KimberlyI missed 5 and 9 ... that uniform thang must be Nassau slang ;-).
Posted by:Jun 11th 2008, 09:30:28 pm
kitchionly ones i got wrong was 7, 9 and 15.

I'm 22 and I wonder if some of the younger Bahamians will get some of the older lingo like number 1...
Posted by:Jun 11th 2008, 08:50:43 pm
Fig Tree News TeamThis quiz will tell whether you are a TRUE Bahamian or NOT ... you can take consolation in the fact that one or two of these things are likely to be known only by the older generation.

Please complete the quiz. Use the answer key and scoring analysis that follow to see your qualification as to a TRUE Bahamian ... and most of all, have fun.

1. What is a fat woman called?
a. Floramae
b. Horizontally challenged
c. Gussiemae
d. Fat Louise

2. What is a Bahamian of Caucasian ancestry called?
a. Whitey
b. Conchy Joe
c. Euro-Bahamian
d. Pale and Proud

3. What is the term usually used to describe a woman with light brown skin?
a. Mangra skin
b. Brown gal
c. Mix up like conch salad
d. Sapodilly woman

4. How do true Bahamians say 'guinep'?
a. Gweeneppe
b. Ka'nep
c. Teet' on edge fruit
d. JuJu cousin

5. How do true Bahamians say 'affidavit'?
a. Affidavit
b. After David
c. Dat David paper
d. None of the above

6. What is a Super Wiser?
a. A wise person
b. Superman's cousin
c. Supervisor
d. Laundrymat

7. What do you call a man with plenty outside children?
a. Whoring Sam
b. Careless Josephus
c. Stupid Leviticus
d. None of the above

8. What do true Bahamians take for a bad cold?
a. Ceresee
b. Cod liver oil
c. Vicks Cough drops
d. Marijuana

9. What do true Bahamian children say about a schoolgirl
wearing brown and tan?
a. From a dumb school
b. Looking for man
c. Ogly colours
d. Don't fool wit' her cuz dey is fight

10. What is a traditional true Bahamian breakfast?
a. Boiled fish and Johnny cake
b. Hash browns and coffee
c. Cornflakes, blueberry muffin and orange juice
d. Pop tart, omelette and cranberry juice

11. Which one of the following is grammatically incorrect?
a. 'I teaches at RM Bailey!'
b. 'We is straw wendors!'
c. 'I am not going to the market today!'
d. 'You mussee think I is play!'

12. What is alawis?
a. A peasy head boy
b. Aloe
c. A nasty mosquito bite
d. A member of the Lewis family

13. Complete the following 'If you khan fine ya frien' in
Nassau, they in Freeport...........'
a. Or dey dead
b. Or dey in jail
c. Or dey gone to Miami
d. Or dey duckin' you

14. What was BahaMen's international hit called?
a. I Ga Persen You
b. Dat Gal Gat a Long Mout'
c. Who Let the Dogs Out
d. Das Some Stink Nanny, Eh!

15. What is Rosalee's Take Away commonly called?
a. Dirty's
b. De Chicken Shack
c. One Crack Conch
d. Late Night Snack

ANSWERS
1. c
2. b
3. a
4. b
5. b
6. c
7. d
8. a
9. b
10. a
11. c
12. b
13. b
14. c
15. a

SCORES & ANALYSIS
15 correct (A True Bahamian)
12 to 14 correct (You Almost is a Bahamian)
9 to 11 correct (You does mix wit' de wrong crowd)
6 to 8 correct (I sheem fer you)
5 and Under (You is a Tourist)

Tell us how you scored!!

Contact us online at
info@briland.com

administration